A klisé nem sikk

A klisé nem sikk

A dán lány (2015)

2016. október 19. - Miss Large

Életrajzi. Érdekes. Más. Igen, valóban, és minden értelemben. Az ember elhiszi, adott szituációban tényleg hasonló érzelmek, mondatok, párbeszédek születhetnek. Nemcsak a sablonos szavak buknak ki a szereplők szájából, vagyis példának okáért a "Megcsaltál! Nem akarlak látni!" és társaik. Itt nincs helye még az esetlenségében is tökéletles lány főszereplőnek, aki félszeg pillantásai ellenére is eléri a film végére, hogy beleszeressen a gusztustalanul tökéletes álompasi.

Ez a film az igazi szeretetet formázza meg. Az igazi elfogadást. És azt, mennyire is nem tudunk önmagunkról. Mennyire nem ismerjük nemhogy a másikat, de magunkat sem. És hogy a legnagyobb szabadság a világon önmagunk megtalálása és elfogadása. Mert a másikat úgy ismerni, úgy szeretni, amilyen, Istenem, nem nehéz! De magunkat? Mert inkább menetelünk az unalmas középszerűség mocsarában másokkal, mintsem kilépjünk, és vállaljuk a gondolatainkat, amik mi vagyunk, nehogy azt mondják ránk, idióta!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aklisenemsikk.blog.hu/api/trackback/id/tr211822295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása